A LactoScope 300 a nyers és feldolgozott tejet, tejszínt és tejsavót vizsgálja zsír, fehérje, laktóz, szilárd és zsírmentes szilárd anyagokra. A nyers tejet a rendellenes tartalomra vizsgálja, és képes kimutatni az olyan hamisító anyagokat, mint a karbamid, ammónium-szulfát, maltodextrin, szacharóz és víz.

Gyors elemzés és eredmények

A LactoScope 300 kevesebb mint 45 másodperc alatt elemez és szolgáltat eredményt. Ez lehetővé teszi, hogy egy óra alatt legalább 80 mintát futtasson le.

Pontos és megbízható

Szabadalmaztatott Dynascan™ interferométerünket úgy terveztük, hogy ellenálljon a dőlések és elmozdulások hatásainak, és biztosítsa, hogy a műszer kalibrációja sértetlen maradjon. Ez azt jelenti, hogy a LactoScope 300 minden alkalommal páratlan adatpontosságot biztosít.

Intuitív, erőteljes felhasználói felület

Az ResultsPlus™ felhasználói felület minimális betanítást igényel a teljes elemzési és eredménykimutatási folyamat végigjárásához. Ez a felület a rendszerhez magasabb hozzáférési szintekkel rendelkező rendszergazdák számára is hatékony eszköz, mivel lehetővé teszi számukra a kalibrációk érvényesítését és az automatikus adatexport LIMS-be történő beállítását.

Távoli hozzáférés és jelentéskészítés

A műszerhez mellékelt NetPlus Report felhőalapú, és olyan csatlakozási lehetőséget biztosít, amely lehetővé teszi, hogy bárhonnan hozzáférjen az eredményekhez. A külön megvásárolt NetPlus Remote a műszerek konfigurálására szolgál a kalibrációk és beállítások távoli elküldésével, a teljesítmény nyomon követésére a műszer eredményeinek a referenciaeredményekkel való összehasonlításával és a kalibrációk frissítésével. Például egy 10 telephellyel rendelkező feldolgozó egyetlen számítógépről hozzáférhet a LactoScope 300 készülékhez az összes telephelyen. Egyszerre, azonos módon konfigurálhatja az összeset, anélkül, hogy minden telephelyen fizikailag jelen kellene lennie.

DynascanTM  interferométer

 

A készülék új, a régebbinél korszerűbb PerkinElmer technológiájú spektroszkópiát alkalmaz. A beépített DynascanTM infravörös interferométer egy rögzített tükörpár, valamint az ügyesen kialakított tükörrendszer alkalmazásával biztosítja a dinamikus beállítások szükségtelenségét, szemben a lineárisan mozgó tükrös megoldásokkal. Ezzel megbízható, és hosszú élettartamot kínál. Az OpticsGuard™ technológia egyedülálló páratartalom elleni védelmet biztosít. A hosszú élettartamú szárítószer maximálisan biztosítja a folyamatos működést. Az optikai rendszer szárító egy molekulaszűrő segítségével végzi a gyors és alapos páramentesítést, az optimális stabilitás és a gyors működés érdekében. A korábbi csöves lézert hosszú élettartamú dióda lézerre cserélték. Az alkalmazott Spectrum Two™ digitalizáló technológia a megnövekedett dinamika tartománnyal, és a hamis spektrumok csökkentésével jelentősen megnöveli a linearitást, pontosságot, és ismétlőképességet. Az új interferométer fele súlyú a régebbi ABB típusnak.

A tükör rendszeren és cellában lévő mintán áthaladó hullámokból kialakul az interferogram, amely tartalmazza a mért minta tulajdonságait. Ennek detektálása után, a jel inverz Fourier transzformációját végzi el a Windows alapú számítógépes program. A transzformáció után, a számítógép összehasonlítja az adatokat a mérendő anyag nélkül felvett úgynevezett háttérrel (nullázás- background), majd a komponensek súlyozásával megadja az összetevők mérési értékeit (Pl. zsír 3,75 g/100g). A készülékhez biztosított számítógépen fut a program, amely egyszerű, felhasználóbarát felülettel vezérli a mérést. A program XML formátumban tárolja a mérési eredményeket, így azok egyszerűen másolhatók Excel-be is. A program előnye a kalibráció szinkronizálhatóság, a GLP (jó laboratóriumi gyakorlat) adatgyűjtése, mérleg funkció, könnyen használható statisztikák készítése, cellakopás kompenzálás lehetősége.

A továbbfejlesztett működtető program kevesebb újrakalibrálást kínál a 3C referencia oldat segítségével. A mérés és tisztítás során az anyagok áthaladnak a mérő cellán és folyamatosan koptatják annak CaF2 anyagból készült ablakait. Ennek következtében lassan, de folyamatosan nő a két ablak közötti távolság, ami hatással van az abszorpciós energiára. Ez azt jelenti, hogy elmászik a kalibráció és időnként újra kell kalibrálni minden termékre. Ezt küszöböli ki a megújult szoftver által kínált és 3C referencia oldattal megvalósított cellakopás kompenzálás. Ezzel kalibrálási költséget és munkaidőt takarít meg.

 

Technológia FT-IR
Hullámhossz-tartomány 400 – 4000 cm-1
Termékek Nyers és homogenizált tej, tejszín, tejsavó
Tartomány és ismételhetőség
Tej Paraméter Zsír Protein Laktóz Száraza SNF Urea FPD
Tartomány (%) 0 – 13 0 – 6 0 – 6 0 – 25 0 – 12 10-100 mg/100g -0.409 °C – 0.550 °C
Ismételhetőség (% CV) 25 25 25 25 25 1.5 mg/100g 0.003 °C
Tejszín Tartomány (%) 0 – 45 0 – 5 0 – 5 0 – 50 0 – 5
Ismételhetőség (% CV) 25 25 25 25 25
Tejsavó Tartomány (%) 0 – 10 2 – 5 0 – 25 0 – 20
Ismételhetőség (% CV) 25 25 25 25
Célzott hamisító anyagok- Kimutatási határértékek (LOD) Urea: < 0.1%
Ammónium Szulfát: < 0.1%
Maltodextrin: < 0.6%
Szacharóz: < 0.3%
Víz: < 20%
Nem célzott hamisító- anyag-érzékelés Rendellenes tejszűrésként jelentett
Minta mérési idő < 45 másodperc
Minta hőmérséklet- tartománya 5 °C – 40 °C
Minta mennyisége 5 ml – 10 ml
Adat átvitel 2 x USB ports, 1 x Ethernet port
Hálózati kapcsolat NetPlus™
Kijelző 12-in. színes érintőképernyő
Átvitel < 1%
Tisztítás Automatikus és programozható
Tápegység 100/230 V, 50/60 Hz, 12 V működtetés
Por / víz osztályozás IP22 a főszekrényhez, hermetikusan zárt FT-IR optika
Tisztító folyadék: ALD90 (1L sűrítményből 25L folyadék desztillált vízzel)
Nullázó folyadék: ALT100 (50ml-ből 50L folyadék desztillált vízzel készítve)
Enzimes tisztító (30db/doboz)
3C oldat – (6 x 100ml)

 

 

TOVÁBBI TERMÉKEK