Tudjon meg többet

– RÓLUNK –

AGRO LEGATO KFT.

RUGALMAS MEGOLDÁSOK A FEJÉSTŐL A VÉGTERMÉKIG

 

Az Agro Legato története már több mint 25 éves múltra tekint vissza. A budapesti székhelyű, dinamikusan fejlődő, magyar tulajdonú vállalkozás 1996-ban alakult. Az országban elsők között kezdtük meg a tejtermelés, állategészségügy, szaporodásbiológia, valamint tejfeldolgozás és laboratóriumok integrált kiszolgálását magas minőségű termékekkel, melyeket a világ vezető vállalatai állítanak elő.

PIACVEZETŐ A TELEPI MINŐSÉG-ELLENŐRZÉSBEN

Cégünk termékkínálatával arra törekszik, hogy a fejéstől a végtermékig „termőföldtől az asztalig” alapelv szerint biztosítsa az élelmiszerlánc-biztonsági igények kielégítését. ISO 9001 minőségirányítási rendszer alkalmazásával folyamatosan nagy hangsúlyt fektetünk partnereink igényeinek teljes körű kiszolgálására és elégedettségének elérésére az általunk biztosított szolgáltatásokkal, műszerekkel, tesztekkel és fogyóanyagokkal.

ELSŐKÉNT VEZETTÜK BE A KOMPLEX, TELEPI SZINTŰ NYERSTEJ MINŐSÉG-ELLENŐRZÉSÉT, ANNAK MŰSZEREIT, ESZKÖZRENDSZERÉT, MÓDSZEREIT

  • Beltartalom vizsgálat (zsír, fehérje, stb.)
  • Vizezettség vizsgálata
  • Szomatikus sejtszám mérése, masztitisz vizsgálat,
  • Mikrobiológia, higiénia
  • Gátlóanyag vizsgálat (gyors- és referencia tesztek)
  • pH, savfok, hamisításvizsgálatok, hőmérséklet, stb.

MŰSZEREINKKEL MEGOLDÁST KÍNÁLUNK AZ ÉLELMISZER-TERMELŐ,- FELDOLGOZÓ ÉS -FORGALMAZÓ, OKTATÓ, KUTATÓ ÉS ELLENŐRZŐ INTÉZMÉNYEKNEK

év szakmai múlt

elégedett ügyfél

Beszállító partner

forgalmazott termék

Dudás János

Dudás János

Alapító tag/tulajdonos

A cég tervei között szerepel az élelmiszeripar további ágazatainak (húsipar, konzervipar, egyéb) fokozatosan bővülő kiszolgálása.

Felismerve az Európai Unióhoz való tartozás előnyeit, folyamatosan bővítésre kerül az élelmiszer-biztonsággal, élelmiszer-higiéniával foglalkozó kínálatunk.
Folyamatosan keressük a világ vezető laboratóriumi berendezéseket, gyorsteszteket gyártó cégeivel a kapcsolatot, és ezen ismereteket, eszközöket, teszteket igyekszünk gyorsan és hatékonyan a felhasználókhoz eljuttatni.

Dudás János

Ügyvezető igazgató, Agro Legato Kft.

Lehoczky Zaza

Lehoczky Zaza

Alapító tag/társtulajdonos

– MÉRFÖLDKÖVEINK –

1996

Az Agro Legato Kft. budapesti székhelyű, dinamikusan fejlődő, magyar tulajdonú vállalkozás megalakult.

Magyarországon elsők között kezdtük meg a tejipar (tejtermelés, állategészségügy, szaporodásbiológia, valamint tejfeldolgozás) integrált kiszolgálását magas minőségű termékekkel.

Ekkor nyitottuk meg a cég önálló irodáját Romániában, Brassóban. Az eltelt időszak már igazolta a döntés helyességét, rövid időn belül az Agro Legato Romania SRL a román tejipar egyik vezető szállítójává vált.

2001

2005

Önálló irodát nyitottunk Szófiában a bulgáriai igények kielégítésére, amely a trendet követve az Agro Legato Bulgaria EOOD nevet kapta.

Megjelent a piacon a magyar fejlesztésű HungaroLact fejéstechnológia termékcsalád, amelynek fogadtatása a cég számára is meglepően kedvező volt, rövid idő alatt sikertermékké vált bel- és külföldön.

A hódmezővásárhelyi Állattenyésztési Kiállításon a legmagasabb szintű „Termék Nagydíj” elismerésben részesült a technológia, amely szinte a szakma „Oscar-díjának” tekinthető.

2008

2011

AGRO+MASHEXPO 2011 Termékverseny Innovációs és Különdíj pályázatán az Agro Legato Kft. terméke, a HungaroLact fejéstechnológia, „Különdíj”-ban részesült.

Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szervezésében első alkalommal átadott Év Exportőre díjat, a „regionális stratéga” kategóriában 108 cég közül az Agro Legato Kft. nyerte, a Balkán országaiban elért kiemelkedő sikerekért, saját fejlesztésű fejéstechnológia-rendszerért.

2012

2017

Innovatív megoldással állt elő az Agro-Legato Kft. a nyerstej szomatikus sejtszám mérés területén, A LactoScan SCC műszerrel „Termékdíj a Magyar Állattenyésztésért 2017” pályázaton I. díj elismerésben részesült.

Termékdíj a Magyar Állattenyésztésért 2018 pályázatán a BRT termékcsalád „A nyerstej antibiotikum és gátlóanyag vizsgálat új és egységes rendszere a tehenészetekben, az állategészségügyi ellenőrzésben és a tejfeldolgozó iparban” című pályázattal szakmai elismerésben részesült.

2018

2019

Termékdíj a Magyar Állattenyésztésért 2019 pályázatán Combo analizátorunk “LactoScan Combo® analizátor a nyerstej beltartalom vizsgálatának és a szomatikus sejtszám kombinált mérésének új lehetősége a tehenészetekben, az állategészségügyi ellenőrzésben és a tejfeldolgozó iparban”  című pályázattal szakmai elismerésben részesült.

Az Agro Legato Kft. megalakulásának 25 éves jubileuma.

2021