A DA 7250 NIR analizátor a PerkinElmer harmadik generációs diódasoros NIR műszere, amelyet kifejezetten az élelmiszeripar és az agráripar elemzésére terveztek.
A kiemelkedő analitikai pontosságot ötvözi a sebességgel, a könnyű használattal, a robusztussággal és a sokoldalúsággal. A DA 7250 ™ kalibrációk sokféle alkalmazásra rendelkezésre állnak, mindössze 6 másodperc alatt elemzi a mintákat, és kiváló pontossággal képes meghatározni a nedvességet, a fehérjét, a zsírt, a rostot, a keményítőt és sok más paramétert – porok, pelletek, szemek, paszták, sütemények, dara és hígtrágya mintákból. A rendelkezésre álló gyári kalibrációk sokféle termékre és paraméterre vonatkoznak, és globális adatbázisunkból épülnek fel, amely több százezer mintát tartalmaznak.
Megfelel az ISO 12099 szabványnak, biztosítva a nemzetközi szabványoknak megfelelő elemzést.
Paraméterek:
nedvesség / szárazanyag, szilárd anyagok, fehérje, zsír / olaj, hamu, rost, keményítő, aminosavak, zsírsavak, cukrok, Brix, laktóz és még sok más
Főbb jellemzők:
- Minden mintatípus 6 másodperces elemzése
- Könnyű érintőképernyős működés
- IP65 tanúsítvánnyal rendelkezik a por- és vízállóság ellen
- Pontos – automatizált önellenőrzés minden elemzés előtt – Az eredmények bárhol, bármikor hozzáférhetőek webböngészőn keresztül
- Könnyű kalibrálás, átvitel akár folyamat közben is
- Használatra kész fejlett ANN és Honigs Regression ™ kalibrációk
- Könnyen használható – Nagyon egyszerű egy minta elemzése. A legtöbb esetben csak öntsön egy mintát egy nyitott fedelű edénybe, helyezze a DA 7250-be, az elemzés automatikusan elindul, és az eredmények 6 másodperc múlva nagy számban jelennek meg. Az eredmények a nagy érintőképernyőn olvashatóak.
- Elemzés három egyszerű lépése:
- Öntsük a mintát az edénybe.
- Válassza ki a terméket az érintőképernyő listájáról.
- Helyezze az edényt a DA 7250-be
- Elemzés három egyszerű lépése:
- Minimális minta-előkészítés – Ha más NIR eszközök megkövetelik, hogy a mintákat az elemzés előtt őröljék vagy homogenizálják, a DA 7250 pontosan elemzi a mintákat, és minimalizálja a minta vételtől az eredmény eléréséig eltelt időt. A szemcséket, pelyheket, pelleteket, porokat, pasztákat, iszapokat és folyadékokat elemzi, nincs szükségük drága modulokra.
- Pontos és robusztus – A DA 7250 diódasoros technológián alapszik, amely pontos, robusztus és jól bevált. A diódarendszer-technológiában nincsenek mozgó alkatrészek, és ez a DA 7250-et nagyon alkalmas kihívást jelentő környezetekhez, mivel nem érzékeny a rezgésekre vagy a hőmérsékletre. IP65 minősítéssel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy por- és vízálló. Úgy tervezték, hogy kiküszöbölje az operátor hibaforrásait, a készülék automatikusan elkészíti a hullámhossz és az abszorbancia skálák-szabványosítási teszteket, biztosítva a pontos eredményeket, függetlenül attól, hogy ki végzi az elemzéseket. Ez javítja a pontosságot, korrigálja a környezeti feltételek változását, és figyelmezteti a felhasználókat a lehetséges problémákra. A pontos elemzés mindig rendelkezésre áll, amely lehetővé teszi a termék minőségének optimalizálását és ellenőrzését a nap 24 órájában, a hatékonyság növelése és a hulladék csökkentése érdekében.
- Távoli jelentés, adminisztráció, konfiguráció NetPlus szoftvercsomag az elemzési eredményeket bárhol, bármikor elérhetővé teszi, és a NIR eszközcsoportok adminisztrációja minden eddiginél könnyebb. A NetPlus Reports egy webalapú jelentéskészítő szoftver, amely webalapú hozzáférést biztosít az elemzési eredményekhez. Bárhol is van, mindig hozzáférhet a frissített elemzési eredményekhez. Figyelje a gyártást, értékelje a szállító teljesítményét vagy ellenőrizze a termék minőségét – menet közben! Az eszköz távolról adminisztrálható a Team Viewer segítségével is, és támogatja a Windows perifériáit, beleértve a nyomtatókat és a vonalkódolvasókat. A NetPlus Remote segítségével konfigurálhatja a műszereket, figyelheti a teljesítményt és frissítheti a kalibrációkat. Akár egy eszközt, akár egy száz műszerből álló NIR hálózatot kezel, a NetPlus Remote egyszerűsíti a feladatait
- Egészségügyi tervezés (SD) modell: A DA 7250 SD-t laboratóriumokba és gyártási területekre tervezték, ahol egészségügyi kivitelezésre van szükség. A szaniter kialakítás korlátozza azokat a felületeket, hasadékokat és más helyeket, ahol az élelmiszeranyagok megtapadhatnak. Ez megkönnyíti a tisztítást, ezáltal csökkentve a mikrobák szaporodásának lehetőségeit. A rozsdamentes acél kialakítása és a nyílt elemzési területe ideális a használatra, amikor a higiéniai vagy tisztítási követelmények magasak, például élelmiszer-ipari környezetben, akár poros vagy piszkos körülmények között is.
- Folyamat elemzés A DA 7250 használható laboratóriumban és on-line. A folyamatos folyamatelemzéshez két szenzor modell áll rendelkezésre. A DA 73 sorozat az in-line elemzéshez, a DA 74-es sorozat pedig az on-line elemzéshez használják. Mivel ugyanazon a NIR technológián alapulnak, sok kalibráció vihető át a modellek között.
- Alkalmazások A DA 7250 NIR analizátor jellemzői miatt ideális sokféle alkalmazáshoz. Az alábbiakban bemutatunk olyan iparágakat, amelyekben a DA 7250 NIR analizátort használják.
Elemzési idő: | 6 másodperc |
Mintatípusok: | szemek,pelletek,porok,paszták,iszapok,folyadékok |
Elemzett mintaterület: | legfeljebb 108 cm2 |
A minta térfogata: | Hajlékony 1-400 ml, a minta típusától függően |
Kijelző: | 12 ”színes érintőképernyő |
Nyelv: | Angol, kínai, thai, orosz , stb. |
Interfész: | USB és Ethernet |
Üzemi hőmérséklet-tartomány: | 5–40 ° C |
Behatolásvédelem az IEC60529 szerint: | IP65 tanúsított |
Hullámhossz-tartomány: | 950-1650 nm |
Detektor: | Indium-gallium-arsenid (InGaAs) |
Hullámhossz pontossága: | <+/- 0,05 nm |
Teljesítményigény: | 115 vagy 230 V, 50 vagy 60 Hz |
Méretek (HxSzxM): | 517 x 370 x 390mm |
Nettó súly: | 20 kg |
A DA 7250-et széles körben használják a tejiparban. | |||||
Pontossága, sebessége és rugalmassága különösen alkalmas a tejipar nagy termékpalettájának elemzésére. Ez a kalibrációs csomag a tejipar számos termékének kalibrálását tartalmazza. Tejipari termék kalibrációk |
|||||
Termék | Paraméter | Minta | Tartomány (%) | R | Minta előkészítés |
Vaj-Sózott | Nedvesség | 200+ | 13.7 – 18.3 | 0,95 | Nincs |
Zsír | 200+ | 78.2 – 84.8 | 0,98 | Nincs | |
Só | 200+ | 0.1 – 2.5 | 0,99 | Nincs | |
Vaj-Sótlan | Nedvesség | 200+ | 14.9 – 22.1 | 0,99 | Nincs |
Zsír | 200+ | 75.7 – 83.9 | 0,99 | Nincs | |
Sajtok | Nedvesség | 2500+ | 10.3 – 30.3 | 0,99 | Reszelt |
(olasz kemény sajtok: Parmezán, | Zsír | 300+ | 24.0 – 34.1 | 0,96 | Reszelt |
Romano) | Só | 800+ | 2.7 – 5.6 | 0,80 | Reszelt |
Sajt por | Nedvesség | <100 | 1.8 – 3.3 | 0,99 | Nincs |
Só | 100+ | 1 – 8.4 | 0,99 | Nincs | |
pH | 100+ | 4.9 – 6.7 | 0,99 | Nincs | |
L | 100+ | 62.9 – 95.4 | 0,99 | Nincs | |
a | 100+ | -2.8 – 42.9 | 0,99 | Nincs | |
b | 100+ | 8.3 – 42 | 0,98 | Nincs | |
Tejszín | Zsír (g/kg) | 700+ | 55-510 | 0,99 | Nincs |
Tejipari porok | Nedvesség | 600+ | 1.3 – 5.3 | 0,99 | Nincs |
(Zsírmentes száraz tej, Tejsavó fehérje | Protein | 500+ | 3.8 – 38.7 | 0,99 | Nincs |
Koncentrátum, száraz író stb .) | Zsír | 600+ | 0 – 37.6 | 0,99 | Nincs |
Ash | 300+ | 4.8 – 10.2 | 0,95 | Nincs | |
Laktóz | 100+ | 36.8 – 79 | 0,99 | Nincs | |
Lúgosság | 200+ | 1 – 320 | 0,91 | Nincs | |
Tej, homogenizált | Zsír (g/l) | 100+ | 0.1-40.6 | 0,99 | Nincs |
Tej, nyers | Zsír(g/l) | 300+ | 0.8-93.1 | 0,99 | Nincs |
Protein (g/l) | 300+ | 24.6-65.3 | 0,98 | Nincs | |
Laktóz (g/l) | 300+ | 3.8-5.6 | 0,80 | Nincs | |
SNF | 100+ | 4.4-8.8 | 0,98 | Nincs | |
* | Palmitinsav | 300+ | 0.04-2.4 | 0,97 | Nincs |
* | Sztearinsav | 300+ | 0.08-1.1 | 0,90 | Nincs |
* | Olajsav | 300+ | 0.18-2.7 | 0,94 | Nincs |
* | Egyszeresen telítetlen zsír | 300+ | 0.17-2.8 | 0,92 | Nincs |
* | Többszörösen telítetlen zsír | 300+ | 0.1-0.48 | 0,83 | Nincs |
* | Telített zsír | 300+ | 0.56-5.8 | 0,97 | Nincs |
* | Teljes telítetlen zsír | 300+ | 0.15-3.6 | 0,95 | Nincs |
Cukrozott sűrített tej | Összes szilárd anyag | 200+ | 71.2 – 75.5 | 0,76 | Nincs |
Zsír | 200+ | 7.3 – 9.2 | 0,91 | Nincs | |
Tejsavó – Sűrített | Szilárd anyagok | <100 | 34.9 – 55.7 | 0,99 | Nincs |
Zsír | 600+ | 0.5- 3.3 | 0,90 | Nincs | |
Protein | 700+ | 10.6 – 15.9 | 0,81 | Nincs | |
Lúgosság | 600+ | 0.1 – 265.5 | 0,92 | Nincs | |
Hamu | 600+ | 7.5 – 10.0 | 0,93 | Nincs | |
Tejsavó fehérje koncentrátum | Protein | 300+ | 27.8 – 40.7 | 0,79 | Nincs |
Zsír | 300+ | 2.5 – 10.8 | 0,97 | Nincs | |
Lúgosság | 300+ | 29.2 – 220.7 | 0,76 | Nincs | |
Hamu | 300+ | 4.1 – 7.9 | 0,83 | Nincs | |
Joghurt | Szárazanyag | <100 | 24.1 – 28.1 | 0,99 | Nincs |
Zsír | <100 | 7.3 – 8.8 | 0,98 | Nincs | |
A NIR közvetett módszer, és a tényleges pontosság a referencia-módszer pontosságától függ, amelyet összehasonlításra használnak a DA 7250-gyel. A legtöbb termék és paraméter esetében a tipikus pontosság a referencia-módszer pontosságának 1-1,5-szerese lenne. |