A Compact Dry SL a Salmonella. meghatározására szolgál, a specifikus táptalaj glükózt tartalmaz. A képződött telepek kék/kékeszöld színűek lesznek. A Compact Dry SL rendelkezik AOAC jóváhagyással.
- Folyékony élelmiszerek (vagy víz) esetében cseppentsen 1ml mintát a felnyitott Compact Dry SL teszt lemez közepére. (Ha szükséges, hígítsa fel a mintát.)
- Szilárd halmazállapotú élelmiszerek esetében (puffer oldattal) homogenizálja a mintát. A kapott oldatból cseppentsen 1ml mintát a felnyitott Compact Dry SL teszt lemez közepére.
- Mintagyűjtő pálca (swab) használata esetén kenje fel a felületről mintát a pálcára és tegye a törlőoldatba. Cseppentsen 1ml törlőoldatot (már tartalmazza a felszedett mintát) a felnyitott Compact Dry SL teszt lemez közepére. (Ha szükséges, előtte hígítsa fel.)
A teszt lemezre cseppentett minta pillanatok belül szétterül és gélt alkot a teszt száraz anyagával.
Ezt követően zárja vissza a teszt lemez borítását, és iratozza fel szükség szerint.
Fordítsa át a lezárt lemezt és helyezze inkubátorba.
Inkubálás után számolja meg az elszíneződött telepeket a lemez alján.
Egy fehér lapot helyezve a lemez alá, könnyebben számolhatók a telepek.
36 ± 1 °C-on inkubáljuk 20-24 °C-on.
A szalmonella számlálása túl magas – a lemez teljesen sárgává válik, izolált dombok nélkül; fekete és zöld kolóniafoltok vannak jelen.
Az okostelefon segítségével könnyedén meghatározhatja a CompactDry ™ -ben tenyésztett baktériumok (telepek) számát 3 egyszerű lépésben:
- Készítsen képet okostelefonnal / digitális kamerával
- Töltse fel a képet okostelefonnal / PC-n keresztül
- Számolja meg a telepek számát- A baktériumok számának automatikus kiszámítása
Elsődleges funkciók:
- Telepszámláló [PC / Android / iPhone]
- Felhő tárolási funkció az adatok számolásához
- Számlálási jelentés [e-mail]
- Az adatok egységes kezelése vállalatonként (* Opcionális)
Tárolás szobahőmérsékleten +1- +30°C-on. Felhasználható a gyártást követő 18 hónapon belül.